Sosnowiec -Odwołano ze swojego stanowiska dyrektora szpitala św. Barbary . Powód? Ustawianie przetargu - newsy z ostatniej chwili i ważne wiadomości o Sosnowcu i z kraju - Portal Sosnowiec
Portal Sosnowiec
Reklama

Odwołano ze swojego stanowiska dyrektora szpitala św. Barbary w Sosnowcu. Powód? Ustawianie przetargu

Dotychczasowego dyrektora szpitala wojewódzkiego Alicję Cegłowską odwołano ze swojego stanowiska. Zastąpi ją w wykonywaniu obowiązków Ewa Fica. Czym spowodowane jest tak nieoczekiwane odwołanie? Jak się okazuje, przyczyną jest nieuczciwe ustawienie przetargów.

W poniedziałek 25 maja odwołano z pełnienia funkcji dyrektora św. Barbary Alicję Cegłowską. Jej miejsce zajęła Ewa Fica wskazana przez zarząd województwa. Swego czasu pełniła ona funkcję szefowej sekretariatu w „Solidarności”. Powodem jest nieuczciwe ustawianie przetargu.

Przetarg dotyczył wyboru obsługi prawnej szpitala. Dopiero trzeci przetarg wygrała kancelaria Adama Kocha, który był już zatrudniony w szpitalu. Pierwszy i drugi przetarg został unieważniony. Trzeci zawierał wymogi, które spełniała jedna kancelaria. W ten nieuczciwy sposób wygrał znajomy dyrektorki szpitala. Mimo iż, przetargi były jawnie nieuczciwe, Alicja Cegłowska uważała, że wszystko odbywa się, jak należy.

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 5 bardziej znany nam jako szpital św. Barbary oficjalnie ma już nowego dyrektora. Zarząd ma nadzieję, że Ewa Fica poważnie i przede wszystkim odpowiedzialnie podejdzie do zarządzania tak dużym szpitalem.

Tagi:

Śledź nas